FAQ ili Česta pitanja

Postoje jednostrani i dvostrani madraci. Jednostrani madraci su dizajnirani na način da su donji slojevi tvrđi i služe kao baza, a gornji slojevi su mekši i predviđeni su za kontakt s tijelom. Takve madrace nije potrebno preokretati, ali možete ih koristiti na obje strane koje najčešće imaju različitu tvrdoću.

Dvostrani madraci su projektirani da se koriste na obje strane. Strane mogu imati jedanku kao i različitu tvrdoću, ovisno o modelu madraca. Takve madrace je preporučljivo okretati ( glava/noge), kao i preokrenuti ga, 1-2 puta mjesečno čime se produljava vijek trajanja madraca.

Kako bi ispravno izmjerili visinu madraca potrebno ga je položiti na ravnu podlogu te postaviti dužu ravnu letvicu na gornju površinu madraca. Na taj način možemo izmjeriti razmak između podloge na kojoj je madrac postavljen i letvice položene na gornjoj strani. Treba uzeti u obzir da se visina madraca mjeri u njegovoj najvišoj točki koja je uglavnom centralni dio, ovisno o tipologiji madraca taj dio može biti viši od rubnog dijela i do 2cm.

Skica prikazuje ispravan način izmjere visine madraca

Skica prikazuje ispravan način izmjere visine madraca

Svi naši madraci se mogu naručiti i u vanstandardnim dimenzijama. Određeni modeli madraca su dostupni za brzu isporuku, dok je  rok za isporuku madraca vanstandardnih dimenzija oko 30 dana. Točan rok isporuke biti će vam potvrđen prilikom upita za određeni proizvod u vanstardandnoj dimenziji.

S obzirom na širinu asortimana te na veliki raspon različitih dimenzija proizvoda, nismo u mogućnosti imati sve opcije na zalihi. Za proizvode na zalihi rok isporuke je 3-5 dana, a za proizvode koje nemamo na skladištu, rok se produljuje te ćete o istom biti obaviješteni prilikom upita ili narudžbe. Za sve proizvode koji su na zalihi, isporuka može usljediti dan nakon zaprimanja uplate.

Naručene proizvode i usluge kupac može platiti na jedan od sljedećih načina:

 • Plaćanje gotovinom prilikom preuzimanja narudžbe. Opcija plaćanja pouzećem omogućuje Vam da iznos narudžbe podmirite prilikom same dostave proizvoda na traženu adresu. Plaćanje pouzećem se vrši isključivo u gotovini dostavljaču prilikom isporuke.
 • Virmansko plaćanje (ponuda/predračun). Kod izbora ovog načina plaćanja, na svoju e-mail adresu dobit ćete predračun sa svim podacima potrebnima za uplatu, uključujući broj računa na koji trebate uplatiti vrijednost narudžbe. Uplatu potom možete izvršiti korištenjem internet bankarstva ili načinom na koji inače plaćate svoje račune – putem banke, pošte… Po zaprimljenoj uplati, poslat ćemo Vam naručene proizvode.
 • Plaćanje karticama Marion d.o.o. koristi WSPay sustav naplate kreditnih kartica.
  Unos i prijenos osobnih podataka i podataka o broju kreditne kartice zaštićen je SSL protokolom 256-bitne enkripcije koju osigurava WSpay™ sustav za online autorizaciju kreditnih kartica. Autorizacija i naplata kreditnih kartica radi se korištenjem sustava WSpay™ za autorizaciju i naplatu kartica u realnom vremenu. Moguće je plaćanje sljedećim karticama na jednokratno ili obročno do 24 rate beskamatno ovisno o kartici koju posjeduje te i uvjetima koje ste ugovorili s Vašom bankom ili kartičarskom kućom. 
 • Plaćanje karticama u našoj internet trgovini ili prilikom dostave naše dostavne službe:

  Jednokratno:
  kreditnim karticama: Visa Premium, Visa, Diners, EC/MC
  Debitnim karticama: Maestro, Visa Elektron

  Obročno:
  PRIVREDNA BANKA ZAGREB
  VISA PREMIUM 2 – 12 rata beskamatno
  MAESTRO i VISA Inspire 2-36 rata beskamatno.
  ZAGREBAČKA BANKA– ZABA
  MAESTRO 2 – 12 rata beskamatno
  MASTERCARD i VISA 2 – 24 rate beskamatno
  ERSTE CARD CLUB
  DINERS 2-12 rata beskamatno
  MAESTRO Plus 2-12 rata
  VISA (MBPlus) 2- 12 rata

Madrac će biti isporučen vakumiran, zarolan i u kartonskoj kutiji radi maksimalne zaštite od mogućih oštećenja tjekom transporta te radi garancije najviše higijene i očuvanja kvalitete proizvoda.

Madrac je zapakiran i zavaren u ambalaži specijalnim strojevima i preporučljivo ga je otvoriti iz vakuuma odmah nakon dostave, kako biste izbjegli bilo kakve probleme izazvane dugotrajnim stajanjem u transportnom obliku, inače jamstvo možda neće pokrivati ​​štetu.
Prije korištenja madrac je potrebno ostaviti minimalno 8 sati u horizontalnom položaju, kako bi se sigurno vratio u prvobitni oblik i ne bi imao valovite deformacije.

S obzirom na raznolikost asortimana, Marion d.o.o. u ponudi ima proizvode različitih karakteristika s različitim jamstvenim rokom – od godine dana, pa do 20 godina. Jamstveni list sastavni je dio jamstvenih uvjeta te se isporučuje uz proizvod. Kupac je dužan čuvati jamstveni list i račun cijelo vrijeme jamstvenog roka. Račun i jamstveni list jedini su dokumenti s kojima kupac može ostvariti svoja prava.

Jamstvo pokriva strukturu madraca, tkanine, podstavu i punjenje ako nedostaci ugrožavaju ili umanjuju funkcionalnost madraca.

Marion vam nudi mogućnost probe u trajanju 100 noći za testiranje, kako biste imali dovoljno vremena za prilagodbu. Sigurni smo da će naš madrac postati nezamjenjiv, ali u slučaju da nije tako, možete ga bezbrižno zamijeniti ili vratiti, bez ikakvih komplikacija.

Da biste ostvarili pravo na povrat ili zamjenu madraca, potrebno je u roku do 100 dana od preuzimanja robe poslati obavijest s popunjenim obrascem za jednostrani raskid ugovora. Povrat novca biti će izvršen tek nakon što nam roba bude vraćena i nakon što se utvrdi stanje proizvoda. Ako je proizvod neoštećen, prodavatelj se obavezuje bez odgađanja kupcu vratiti cijeli iznos uplaćenih sredstva za vraćeni proizvod. Sve troškove povrata proizvoda i eventualne ponovne dostave snosi kupac.

Povrat novca bit će izvršen nakon što nam madrac bude vraćen na isti način na koji ste izvršili uplatu ili prema dogovoru, ovisno o mogućnosti.

Kontaktirajte nas i naši stručni savjetnici rado će Vam odgovoriti na sva vaša pitanja:
Shopping Cart
Scroll to Top